FORUM LINKOVI
 
DVD Evergreen Belgrade
(samo $16.95)
Belgrade Photos and Prints
Fotografije u digitalnom
formatu počev od $10
Kupite postere koji se
nalaze u galeriji
 
O nama
 

Desava li se i vama razbacanim svuda po svetu da vas cak i ljudi sa kojima ste godinama bliski, prijatelji i susedi, zamene za Cehoslovaka ili Poljaka? Ili da vas pitaju da li je Srbija deo Rusije ili Ukrajine?

Tada ja obicno odgovaram: "Znate li gde je Italija? E, pa mi smo bas preko puta Italije." Meni je to do sada pomagalo, a ne znam na sta se vi obicno pozivate.

Kadgod sretnem novog, dobronamernog Amerikanca sa losim poznavanjem geografije ja pozelim da mogu iz dzepa da izvucen neki album sa slikama i da mu ga otvorim bez puno objasnjavanja. Samo da mu dam ideju kako su ulice moga detinjstva izgledale.

Dragan Babovic i njegov projekat "Evergreen Beograd" su bili odgovor na sva moja pitanja. Na moju srecu, otkrila sam da je neko vec napravio zbirku mnogo lepih slika Beograda, Herceg Novog i Dubrovnika.

Mi smo se odlucili da krenemo sa Beogradom i ponudimo svima vama priliku da ga podelite sa ostatkom sveta. Mi vas sve u stvari pozivamo da nam pomognete da restauriramo sliku ovoga lepoga grada, koji u poslednjih deset godina nije dobio bas zavidnu promociju sirom sveta.

Mi svi imamo prijatelje, gde god da se nalazimo, koji bi bili spremni da zajedno sa nama nose ovu baklju koja ce obasjati Beograd novim svetlom. Prema tome, polonite Beograd svojim prijateljima i zasnujte novi krug prijatelja Beograda.
Da bi Beograd izronio u novom, pozitivnom svetlu potrebni su mu svi stari i mnogi novi prijatelji.

U junu 2005 godine Beograd je postao pobratim grad jos jednog prekrasnog svetskog grada, grada Chicaga. Nadamo se da ce ovo prijateljstvo samo da ojaca u narednim godinama i dovesti do toga da se ova dva grada jos vise zblize.

Evergreen Belgrade projekat ce po prvi puta biti predstavljen u Cikaskom prostoru Daley Plaza, od 15-25 avgusta, 2006, u okviru svecanosti kojima grad Chicago obelezava 50 godina osnivanja Projekta Gradova Pobratima.